Ungdomsforskning
Podcasten, som er produceret af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, dykker ned i ungdomslivet. I sæson 1 - 10 tendenser i ungdomslivet - tager vi livtag med brændende aktuelle forandringstendenser i ungdomslivet anno 2020. I sæson 2 - Den Gode Overgang - kigger vi nærmere på unge, der flytter hjemmefra. I sæson 3 - Når Generation Præstation kommer på arbejdsmarkedet - undersøger vi, hvad det er for nogle forhold, der er med til at skabe mistrivsel, når unge starter i deres første job, samt hvordan vi fremadrettet kan skabe bæredygtige arbejdsliv for unge.
Ungdomsforskning
10 tendenser i ungdomslivet 3:10 - Alle skal da ha' en diagnose!
•
Center for Ungdomsforskning
•
Season 1
•
Episode 3
Er diagnosekulturen ved at tage overhånd? Flere og flere unge får diagnoser og i dette program undersøges det, hvad det gør ved unge, der i forvejen er udsatte. Er det at få en diagnose vejen fra det sociale system ind i de ordinære systemer eller er diagnoserne tværtimod med til at fastholde de unge i det sociale system? Og hvad betyder det, at vi i stigende grad er begyndt at diagnosticere unge, der tidligere ikke ville blive betragtet som udsatte?
- Vært: Niels Ulrik Sørensen, lektor og souschef ved Center for Ungdomsforskning.
- Gæster: Jeanette Østergaard, seniorforsker ved VIVE – Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd - og Anne Görlich, lektor ved Center for Ungdomsforskning.